Debetkort

Debetkort i ny profil

Vi oppdaterer alle våre kort til ny Lokalbank profil og ny Visa Standard. Spørsmål og svar finner du her.

Jeg har barn, får de også nytt kort?
Ja, vi bytter ut alle kortene våre til nytt design. Hvis barnet ditt skal gå fra f.eks Juniorkort til Visa Ungdom er det viktig at dere tar kontakt med oss for å inngå nye kortavtaler.
Kan jeg få bilde til legitimasjon på kortet?
Nei. Som praktisert i flere år vil våre debetkort ikke inneholde informasjon som personnummer og bilde for din egen sikkerhet.
Kan jeg velge eget bilde til forsiden på bankkortet?
Nei. Vi har ikke lenger mulighet til å velge eget design på kortet.
Kan jeg bruke kortet i utlandet?
Ja, kortet skal fungere som tidligere mot utland.
Hva er CCV/CVC?
Dette er en sikkerhetskode som benyttes sammen med utløpsdato og kortnummer ved digitale kjøp, ofte sammen 3D secure (BankID identifisering).
Må jeg betale for nytt kort?
Nei, vi tar ingen gebyrer for det nye oppdaterte kortet ditt. Hvis du mot formodning blir trukket et gebyr for kort, ta kontakt med oss for refundering.
Jeg har glemt pinkoden til kortet mitt, hvor kan jeg finne den?
Har du glemt pinkoden, kan du finne denne i nettbanken under menyvalg kort, og "Hent Pin"
Jeg fikk nettopp et nytt kort for ikke lenge siden, hvorfor nytt kort allerede når?
Vi oppdaterer alle våre kort til ny standard og ny profil. Hos noen kunder vil dette medføre to eller flere nye kort i løpet av høsten. Du skal ikke bli trukket dobbelt gebyr for det nye kortet ditt. 
Hva med kontaktløs betaling?

Kontaktløs betaling er standard på alle våre nye kort. Kontaktløs betaling aktiveres ved å benytte kortet med Chip og PIN første gang du skal betale med det nye kortet ditt.

Vi kan ikke skru av denne funksjonen.

Hvorfor står ikke kortnummeret på fremsiden av kortet lengre?
Kortnummeret som stod utpreget på fremsiden tidligere, står nå på baksiden av kortet, delt opp i 4 bolker. Der finner du også utløpsmåned/år og CVC koden. Kontonummeret og kortholders navn står også på baksiden.
Må jeg legge inn det nye koret på Vipps, Netflix, Spotify osv?
Ja, du må oppdatere alle betalingsløsninger med de nye kortene dine. Merk at vi anbefaler bruk av kredittkort til kjøp og abonnement på internett eller i app, for din sikkerhet.
Kan jeg bruke bankkortet som legitimasjon?
Nei. Som praktisert i flere år vil våre debetkort ikke inneholde informasjon som personnummer og bilde for din egen sikkerhet.
Det er nytt design på kortet, hvorfor det?
Fordi vi har oppdatert alle våre kort til VISA sin nyeste standard. Dette er en helt ny korttype, der all informasjon står på baksiden av kortet.
Har jeg samme PIN kode som før?
Ja det har du. Alt er som før med kortet. Det er kun nytt utseende.
Bankkoret mitt virker ikke, hva må jeg gjøre?
Dersom kortet ditt ikke fungerer, må du ta kontakt med oss med informasjon om hva du prøvde på når det feilet, om det var minibank eller butikkterminal, og hvilken feilkode du fikk når du prøvde å bruke det. Ring så vårt kundesenter, så hjelper vi deg.