BankID

Din digitale legitimasjon. Bruk den til å logge deg inn og signer i mobil- og nettbank. Du kan også bruke din bankID på en rekke andre nettsider.

BankID kodebrikke

Denne bruker du hver gang du skal logge inn i mobil- og nettbank. Du må ha kodebrikken tilgjengelig for å få de nødvendige koder for å logge inn, i tillegg må du huske ditt valgte passord. 

Kunder under 15 år kan også få BankID brikke, med samtykke fra foreldre/verger.

Jeg ønsker hjelp med BankID kodebrikke

BankID app

BankID-app er digital innlogging og signerings løsning på mobilen din.

Med bankID-app kan du enklere, raskere og tryggere signere dokumenter uten å ha med deg brikken.

Med bankID- app får du:

  • Raskere innlogging 
  • Brukervennlig
  • Økt sikkerhet mot svindel

Spørsmål og svar om BankID-appen

Er det sikkert å bruke app?
BankID er alltid trygt - uansett metode. BankID-appen tilrettelegger for bedre dialog med brukerne og bedre antisvindel-løsninger. Du må fortsatt oppgi ditt personlige passord for å fullføre identifiseringen med BankID-appen. Husk at passord er personlig og at du aldri skal dele det med andre.
Skjer ingenting etter at du har fylt ut fødselsnummeret ditt?

Da har du mest sannsynlig slått av varslinger på mobilen din. Åpne BankID-appen og slå på varslinger ved å trykke på meldingen som ligger på hjem-skjermen. Da får du en snarvei inn i appen hver gang du skal godkjenne en forespørsel.

Hvordan får jeg BankID-app?
Flere banker tilbyr kundene sine å bruke BankID-app som et alternativ til den fysiske kodebrikken. Har du BankID fra følgende banker kan du nå laste ned og ta i bruk BankID-app. Har du BankID i en bank som støtter appen, kan du aktivere den med BankID eller BankID på mobil.
Hvordan logger jeg inn med BankID-app?
Det er bare kunder som har BankID fra følgende banker som kan benytte BankID-app foreløpig. Har du BankID fra Sparebank 1 eller Nordea, må du benytte deres egne apper for BankID. Disse fungerer på samme måte som BankID-appen og dekker det samme behovet.
Hvorfor får jeg en SMS når jeg har aktivert BankID-appen med BankID på mobil?
Når du aktiverer BankID-app sender vi deg en bekreftelse på SMS. Skulle det være noen andre som forsøker å aktivere appen, har du dermed mulighet til å kontakte banken for å sperre BankID-en din.

BankID policy og avtalevilkår  

The Trust Service Provider Statement (TSPS) beskriver bankens offentlige nøkkelinfrastruktur for utstedelse av elektroniske identiteter (eID) til sluttbrukere for BankID og BankID på mobil. Hvis du ønsker å lese et forenklet dokument, kan du se relevante avtalevilkår (PDS) for BankID og BankID på mobil.

BankID policy and terms of use  

The Trust Service Provider Statement (TSPS) provides a description of the bank’s public key infrastructure for issuing electronic identities (eIDs) to its end users for BankID and BankID on mobile. For a simplified document, please see the relevant terms and conditions (PDS) for BankID and BankID on mobile.